Siz de SEO danışmanı arayanlar arasında mısınız?

Müşterilerimize aşağıdaki konularda yardımcı oluyoruz;

  • Site içi optimizasyon
  • Sitemap düzenleme
  • Standart konfigürasyonlar
  • SEO testleri ve site denetimleri
  • Lokal arama optimizasyonu
  • Beyaz şapka link inşaası için stratejiler
  • Sayfalama ve yinelenen içerik sorunları
  • Sayfa hızı analizi, önerileri ve optimizasyonu
  • Anahtar kelime araştırması ve rekabet analizi
  • Görseller ve gömülü videolar için optimizasyon, Google Maps API ile beraber zengin içerik stratejileri

Profesyonel destek almak için bizimle iletişime geçiniz

Site tasarımının bir bölümü ilham gerektirse bile diğer bölümü denemeler gerektirmektedir.

Sitenizi düzenli olarak test etmeli ve yaptığınız değişikliklerin uygun şekilde çalıştığından emin olmalısınız.

Kullanıcılar tüm sayfalarınıza kolayca erişebilmelidirler.

Güvenlik, hız ve gezinti alanları düzenli olarak test etmeniz gereken alanlardır.

Önceki Bir Yazımdan Alıntı;

Sizin Düşünceleriniz Nedir?

Elbette ki her işin kendine has zorlukları var fakat ülkemizde freelance işlerde işin neredeyse bedelsiz yapılmasını isteyen işverenlerin olması ve bu masraflarınızı düşünmemesi işleri daha da zora, çıkmaza sürüklemekte.

Güzel bir kaynak olduğunu düşündüğüm bu yazıyı iş için verdiğiniz teklifi yüksek bulan iş ortaklarınıza (müşterilerinize) da okutabilirsiniz (: Belki fikirlerini değiştirebilirler?

Atladığım, eksik ya da yanlış yazdığım yerler var ise yazının hemen altındaki alana yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Hizmetler, soyut olma özelliğine sahip ve alındığında herhangi bir soyut mala sahip olmakla sonuçlanmayan, satış için sunulan faaliyetler ve faydalardan meydana gelen ürün çeşidi ya da zaman, yer, biçim ve psikoloji bakımından yarar sağlayan ekonomik faaliyetler olarak tanımlanabilir.

Soyut oldukları için tüketiciler tarafından bir fayda ya da tatmin olarak algılanan hizmetin en bilinen tanımı; bir gruptan diğerine sunulan, herhangi bir şeyin sahipliği ile sonuçlanmayan bir faaliyet ya da faydadır. Hizmet üretimi fiziksel bir ürüne bağlı olabilir ya da olmayabilir. Bir diğer tanım da doğrudan satışa sunulan ya da ürünlerin (mal/hizmet) satışıyla birlikte sağlanan yararlar ve doygunluklar olarak yapılmaktadır.

Hizmet paketi kavramı, hizmetin yalnızca soyut yanını değil aynı zamanda somut yani gözle görülebilen, elle tutulabilen birtakım ürünleri de göz önüne almaktadır. Hemen hemen tüm ürünlerin satın alınması bir takım hizmetleri ve yine hemen hemen tüm hizmetlerin satın alınması da bir takım ürünleri beraberinde getirmektedir. İster ürün ister hizmet olsun, her satın alma “ürün ve/veya hizmet paketini” içermektedir. Freelance iş modeli de hizmet sektöründe yaygındır, kullanışlıdır.

Avantajlardan ve dezavantajlardan bahsetmek gerekirse bu konuyu üç açıdan ele almakta fayda var: işveren, freelancer ve sektör dengeleri.

İşveren, piyasada çok yüksek bedeller ile satın alabileceği hizmetleri freelancer’lardan çok daha uygun (neredeyse 1/4 oranla ucuz) bedeller ile satın alabilmektedir (yol, yemek, sigorta gibi ek masraflar olmadığından dolayı). Freelancer ise herhangi bir firmaya bağlı olmadan, kendi işini yönetmektedir ve kendi parasını kazanmaktadır. Sektör dengeleri bakımından işverenlerin firmalar ile değil de freelancer’larla çalışmaları firmaları olumsuz yönde etkilemesi beklenir lakin dezavantajların başında gelen güven sorunu nedeniyle olumsuz yönde etkilemez.

Çünkü freelancer size genelde fatura kesemez (freelancer şahıs firması olarak işine devam edebilir ve fatura kesme yetkisine sahip olabilir fakat bahsettiğimiz freelance iş modeli dışındadır artık, firma olmuştur.

Lakin kimi freelancer, size tanıdığı aracılığı ile bir başka firma üzerinden fatura kesebilir.) ve fatura kesilmeyen işlerde genelde sözleşme de yapılmaz. Sözünüz, sözleşme yerine geçer fakat iş bitene kadar.

Bu noktada iş sözleşmesinin olmaması, iş başında belirlenen ücretin iş sonunda ödenmemesi, işveren kişilerin bitmek bilmeyen istekleri ve parayı ödememek ile tehdit etmeleri freelancer için dezavantajdır. Aynı zamanda freelancer’ın sürekli bir çalışan olmamasından dolayı erişimin kısıtlı olması, iş başında belirlenen sürenin aşılması hatta işin yarıda bırakılması, yapılmaması da işveren işin dezavantajdır.

Patron muyum, işçi mi? Patronum mu, müşterim mi?

Bu bir çelişkidir. Müşterileriniz de size bir bedel öder, ürün veya hizmet bedeli ama patronunuz size maaş öder, firmaya olan hizmetlerinizin aylık bedeli. Hangi açıdan bakarsanız bakın, aslında kendi işinizin patronu olmanıza rağmen işçisinizdir de. Müşteriniz de aslında size direktifleri veren kişi olduğundan patronunuz olarak tanımlanabilir…

Bülent Karaman

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir